Muziekpraktijk-elmanowak

Leren om te spelen, spelen om te leren

Lessen / Cursussen


LESSEN 

Start cursusjaar individuele lessen viool in Opmeer, Wognum, Alkmaar en Bergen > vanaf september 

Individueel  of duo les viool :  voor kinderen vanaf 3 jaar

   


SUBSIDIE in Opmeer

Voor kinderen tot en met 14 jaar, is er de kans om de eerste 2 jaar voor € 125,- per jaar muziekles te volgen; 36 individuele lessen van 20 minuten les per week. 

Vul het inschrijfformulier in samen met de muziekdocent en zorg dat het vóór 1 september is ingeleverd, want het aantal plekken met gereduceerd tarief is beperkt.

 

OPGEVEN VOOR INDIVIDUELE LESSEN VIOOL in Opmeer, Wognum, Bergen en Alkmaar kan via:

- mail > elma.nowak@ziggo.nl

- contactformulier > zie kopje contact

- bellen > zie kopje contact voor telefoonnummers

   

CURSUSSEN 


 Muziek-Dans & Spel voor peuters (Muziek-op-Schoot) 

De cursus Muziek-Dans & Spel (landelijk bekend onder de naam Muziek-op-Schoot), is bedoeld voor kinderen tussen anderhalf en vier jaar. Tijdens de cursus gaan we zingen, dansen, bewegen, instrumenten bespelen, muziekspelletjes doen en op nog veel meer manieren plezier beleven aan muziek.

De cursus wordt gegeven door gekwalificeerd muziek docente Elma Nowak. De kinderen doen de cursus samen met een ouder of verzorger. Het is niet alleen heel erg leuk om samen met een zeer jong kind te verkennen welke leuke activiteiten er allemaal mogelijk zijn in combinatie met muziek, maar het is, naast de muzikale ontwikkeling, ook goed voor de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling. De lessen sluiten goed aan bij de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van het jonge kind.

Tijdens de cursus komen de kinderen in aanraking met allerlei aspecten van muziek en dans. Door middel van het doen van muziekspelletjes, zingen, dansen en muziek maken op instrumenten, maken de peuters spelenderwijs kennis met  aspecten als snel-langzaam, wel-geen geluid, maat en ritme, hard-zacht en hoog-laag. Behalve de motorische en cognitieve vaardigheden, worden zo tevens het concentratievermogen en het muzikaal gehoor getraind en komt het de ontwikkeling van sociale vaardigheden ten goede.

Niet zelden blijken kinderen opeens een ontwikkelingsspurt door te maken tijdens of na de cursus, bijvoorbeeld bij het leren praten, maar ook in sociaal- of motorisch opzicht.  Een verlegen kind blijkt bij het dansen (in een groep) opeens helemaal los te komen en soms bloeien er mooie vriendschappen op tussen kinderen (en/of (groot) ouders). Juist de combinatie van muziek maken en dansen en bewegen, levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de hersenen.KOSTEN:  € 55,- PER KIND (PER CURSUS = 6 lessen van 40 minuten

TIJDSTIP:   startdatum zo spoedig mogelijk  

 LOCATIE: waarschijnlijk Hoogwoud (exacte locatie wordt later bekend gemaakt) 


 

__________________________________________________________________________

AANMELDEN: elma.nowak@ziggo.nl of met het contact formulier (kopje contact)

Geef je op voor de cursus MD&S en vermeld naam en geboorte datum van het kind en een telefoonnummer en e-mail adres.

Bij grote leeftijdsverschillen zullen er 2 groepen geformeerd worden namelijk een dreumesgroep (anderhalf  tot twee-en-half) en een peutergroep (twee-en-half tot vier jaar)

Nadere INFO :    tel. 0226-357597  mob. 06-27872920  E. elma.nowak@ziggo.nl                                              

 

                              


 

Activiteiten

Er zijn momenteel geen berichten.