Muziekpraktijk-elmanowak

Leren om te spelen, spelen om te leren

Over ons


Elma Nowak  VIOOLDOCENTE 

Leslocaties: Opmeer, Wognum, Alkmaar en Bergen

Tevens:

- DOCENTE MUZIEK-DANS & SPEL  voor peuters van 1,5 - 4 jaar)
Landelijk bekend als  Muziek-op-Schoot   

 Elma Nowak geeft naast vioolles ook Muziek-Dans & Spel cursussen voor peuters van 1,5 - 4 jr. Muziekonderwijs en dansen en bewegen met kinderen vanaf zeer jonge leeftijd zijn haar specialiteit. 

Na haar conservatorium opleiding heeft zij de landelijk erkende post HBO opleiding 'Muziek op Schoot' afgerond. Verder heeft zij  diverse cursussen 'dansen en bewegen met peuters en kleuters' gevolgd. 

Tevens heeft zij zich op muzikaal gebied verdiept in het geven van vioolles aan kinderen vanaf 3 jaar door de 'Suzuki opleiding' te volgen. Dit is een opleiding gebaseerd op de principes van vioolpedagoog Shinichi Suzuki. Eén van zijn uitgangspunten was: "zoals kinderen hun moedertaal perfect kunnen leren door, met de speelse manier van een kind, te luisteren, te imiteren en te herhalen, zo kun je kinderen ook al van zeer jongs af aan leren musiceren". Om dit succesvol te laten zijn, is een liefdevolle en een op het zeer jonge kind afgestemde omgeving en aanpak een basisvoorwaarde.

 


Tot nu toe zijn al veel kinderen hun 'muzikale carrière' begonnen met de peuter- en kleuterlessen van Elma. Juist de combinatie van muziek en dansen en bewegen maakt de lessen bij uitstek zeer geschikt en effectief voor jonge kinderen en zeer bevorderlijk voor een goede ontwikkeling van het kinderbrein.